Новини от Бълария

Калин Стоянов: Тенчо Тенев носи в телевизионните студия торба с лъжи

Вътрешният министър обяви, че е бил подложен на натиск да назначи бившият шеф на КАТ за съветник или зам.-министър

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов реагира с пост във Фейсбук на участието на Тенчо Тенев в предаването „Здравей, България“ днес. В него той обвинява бившия шеф на КАТ, за когото стана ясно, че е бил и съветник на Николай Денков, в разпространяване на лъжи от телевизионния ефир.

„С недоумение гледах как Тенчо Тенев обикаля телевизионните студия, носейки торба с лъжи“, пише Стоянов и напомня, че от събраните до момента доказателства по делото за Митниците, „по безспорен начин е установено“ от СГП, ДАНС и КПК, че „лицето Тенчо Тенев също е бил редовен гост на вечеринките на Рашков“.

„Там както той, така и други лица, са получавали задачи за моето дискредитиране чрез внушения и откровени лъжи“, категоричен е Калин Стоянов.

При последното гледане на делото анонимен свидетел разказа за конспиративна среща в дома на бившия вътрешен министър Бойко Рашков. За същата миналата седмица обяви и вътрешният министър Калин Стоянов, който също е разпитван по разследването за Митниците, по думите му. Според свидетеля срещата е била проведена през януари т.г. в дома на Рашков и в нея са участвали Живко Коцев, Георги Георгиев от Вътрешна сигурност, Тенчо Тенев, съветник на бившия премиер Денков и Стефан Димитров. Последен отишъл на срещата Живко Коцев. Търсили вариант да се дискредитира Калин Стоянов, Коцев да стане министър, а Георгиев – главен секретар.

„Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше толкова откровено да внушава неистини по мой адрес!?“, завършва поста си Калин Стоянов.

По-рано днес Тенчо Тенев определи показанията от анонимния свидетел като внушения. „Опитват се да внушат някои хора, че сме се събирали в дома на министър Рашков заедно със Стефан Димитров и Марин Димитров. Ходил съм на гости при Рашков, Стефан Димитров не е присъствал. Виждал съм го два-три пъти, беше дошъл в КАТ. Каза, че е бил при директора на ГДБОП и че е негов приятел. Не мога да ви кажа защо е бил при Калин Стоянов“, разказа Тенев пред Нова тв, като добави: „Бащата на Стефан, Марин Димитров съм го виждал само веднъж пред сградата на КАТ. Беше дошъл да смени ударения преден номер на автомобила си. Той каза, че е от Хасково и се заговорихме, защото сме от един край. Дълги години е работил в системата, преди това никога не го бях срещал в Хасково“.

Източник: dir.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече