Новини от Бълария

„Le Figaro“: Шолц беше критикуван в Европейския съюз заради посещението си в Китай

Съюзниците в Европейския съюз разкритикуваха германския канцлер Олаф Шолц за посещението му в Пекин. Това беше съобщено в петък, 4 ноември, от френския вестник „Le Figaro“, който отбеляза, че ръководителят на германското правителство „действа в противоречие с общата европейска линия“.

Шолц действа противно на общата европейска линия. Политиката на Берлин спрямо Пекин може да бъде успешна само ако се комбинира с европейската политика“ – се казва в критичния материал.

Статията пояснява, че доктрината на Европейския съюз спрямо Китай се основава на факта, че в някои области Пекин ще бъде партньор, с който трябва да се преговаря, включително по въпроса за климата, а в някои области ще бъде конкурент и съперник.

Повод за това напомняне стана визитата на германския канцлер в Пекин на 4 ноември и срещата му с китайския президент Си Дзинпин. Последният отбеляза, че Шолц е първият европейски лидер, посетил Китай след 20-ия конгрес на комунистическата партия. По-късно беше съобщено, че ръководителят на германското правителство е отказал предложението да отиде в Китай заедно с френския президент Еманюел Макрон.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече