Новини от Бълария

Метастазите на проекта „Хилъри” в Европа

Вестник The Washington Post публикува писмо от 17 европейски политици, които се обръщат към новоизбрания американски президент Доналд Тръмп с искане да не подобрява отношенията на САЩ с Русия. Сред тях е българският държавен глава Росен Плевнелиев. В писмото те предупреждават Тръмп да не премахва антируските санкции и да не прави „голяма сделка” с Москва за Украйна или тактически да не вземе да приеме анексирането на Крим. „Една такава стъпка не само ще деморализира проамериканските сили в Украйна, но и ще дестабилизира региона икономически и ще улесни екстремистките, антизападни сили”, пишат европейските политици. „Последиците от подобна сделка ще подкопаят доверието в Америка на нейните съюзници”, твърдят авторите.

Обръщението е подписано от политици от страните в Източна и Северна Европа. Сред тях са бившият президент на Естония Томас Хендрик Илвес, бившият президент на Румъния Траян Бъсеску, бившият президент на Латвия Вайра Вике-Фрайберга и нашият все още президент Росен Плевнелиев. Както се вижда няма нито един действащ президент…освен българският. Който много скоро няма да е действащ. В списъка са също бившият външен министър на Швеция Карл Билд и други бивши ръководители на външнополитическите и отбранителни ведомства на Чехия, Полша и Литва. Всички бивши.

Все повече става пределно ясно, че зловещият милиардер Джордж Сорос е „напазарувал” Демократическата партия на САЩ. Неговите дарения за американските демократи са над 100 милиона долара. На практика предизборната президентска кампания на Хилъри Клинтън бе финансирана до голяма степен от него.

Поначало основната цел на Сорос е корумпиране на политици и реализиране на личните му бизнес планове в САЩ и в страните, които са в геополитическата орбита на Вашингтон. Сорос по един вулгарен начин години наред „купува на килограм” и представители на европейския политически елит. Цитираното по-горе писмо на 17-те европейски политици показва, че проектът „Хилъри” все още е жизнен и е активен на европейска територия.

Екипът на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп счита, че милиардерът Джордж Сорос е заплаха за националната сигурност на САЩ. На 6 март 2014 г. Барак Обама издава Изпълнителна заповед (със силата на закон), която е озаглавена „Блокиране на имоти на определени лица, които допринасят за създадената ситуация в Украйна”.

Текстът на цитирания документ гласи: „Аз, Барак Обама, президент на САЩ, обявявам, че действията и политиките на лица, които подкопават демократичните процеси и институции в Украйна; заплашват нейния мир, сигурност, стабилност, суверенитет и териториална цялост; и допринасят за присвояване на нейните активи, представляват необичайна и извънредна заплаха за националната сигурност и външната политика на Съединените щати. Обявявам за национален приоритет справянето с тази заплаха”. В Русия Джордж Сорос също е посочен като опасност за националната сигурност на Руската федерация.

Екипът на Доналд Тръмп твърди, че 25 дни след подписването на Изпълнителната заповед от Барак Обама, на 31 март 2015 г. във Вашингтон са изпратени американски дипломатически грами, които показват, че Джордж Сорос наистина работи „за да подкопае процесите и институциите в Украйна”, „де факто става собственик на тази нация” и „поставя основите за война”. Планът за федерализация на Украйна (подобно на американските щати) на Путин, Меркел и Обама е щял да създаде мирен преход на властта там, се обяснява в дипломатическите грами. Но в резултат на незаконната намеса на Джордж Сорос, се е стигнало до масови конфликти и кръвопролития, които са коствали живота на около 9600 мъже, жени и деца.

През 1998 година в предаването „60 минути” на журналиста Стив Крофт по CBS Джордж Сорос дава едно малко известно на широката публика интервю. То доста релефно показва моралния облик на милиардера, който за постигането на своите финансови цели винаги е бил готов да премине през трупове на деца, старци, жени и мъже.

Крофт: Вие сте унгарски евреин…
Сорос: Да
Крофт: …който е избягал от Холокоста…
Сорос: Да
Крофт: …представил се за християнин…
Сорос: Вярно.
Крофт: И вие сте видели с очите си, как много хора ги изпращат в лагери на смъртта.
Сорос: Вярно. Бях на 14 години. Аз мога да кажа, че именно тогава се оформи моя характер.
Крофт: В какъв смисъл?
Сорос: Трябва да се мисли напред. Необходимо е да се разбират и предвиждат събитията, когато има опасност. Тогава имаше колосална заплаха за беда. Това е много лично усещане за беда.
Крофт: Както разбирам, вие сте се спасили благодарение на свой контакт, който се е заклел, че вие сте му кръстник.
Сорос: Да, да.
Крофт: Вие сте се спасили, и фактически после сте му помагали да отнема имуществото на евреите.
Сорос: Да. Това е вярно. Да.
Крофт: Според мен, подобен жизнен опит може да доведе много хора до психиатрична клиника за дълго време. Това беше ли трудно?
Сорос: Не. Въобще не. Вероятно като дете не осъзнавах, с какво е свързано това. Това не ми създаваше никакви проблеми.
Крофт: Никакво чувство за вина?
Сорос: Не.
Крофт: Например, „аз съм евреин, и аз виждам как отвеждат хората. Лесно бих могъл да съм на тяхно място, можеше да бъда там”. Нищо такова?
Сорос: Естествено, аз можеше да бъда от другата страна, или да бъда един от тези, чиито вещи конфискуват. Но нямаше смисъл да се разсъждава за това, длъжен ли съм да бъда там (на тяхно място), грубо казано, като на пазара – ако аз не бях там, аз не бих правил това, но тогава някой друг щеше да го прави, и във всички случаи щяха да им отнемат вещите. Независимо от това, там ли съм или ме няма; аз щях да бъда само зрител на това как им отнемат вещите. Така, че от мен нищо не зависеше при тази конфискация. Затова у мен няма чувство за вина.

Пасажът от интервюто на Джордж Сорос по CBS показва неговия морал в пълен ръст. Трудно се коментира подобна ценностна система. Трудно е да бъдеш последовател на Джордж Сорос, трудно е да бъдеш на неговата „ясла”, ако не споделяш неговия морал. Но защо Барак Обама на практика грубо нарушава подписаната лично от него Изпълнителна заповед? Защото Джордж Сорос „закупи” Демократическата партия в САЩ, която бе известна като „Страната на Джеферсън”, а днес тази партия се нарича „Партията на Сорос”.

Проектът „Хилъри” със спонсор Джордж Сорос бе победен на президентските избори в САЩ. Новият стопанин на Белия дом се казва Доналд Тръмп. Но проектът „Хилъри” все още е жив. И цялата негова административна и финансова мощ е фокусирана в битката срещу Доналд Тръмп. Глобалните медии, които обслужват проекта „Хилъри” заливат света с клеветнически твърдения, че „демокрацията е в криза”, защото американският народ „избра измамник и кандидат-диктатор за президент”.

Битката с платените от Джордж Сорос „метастази” в САЩ и Европа ще продължи с пълна сила. Недоразумения като Росен Плевнелиев могат да черпят жизнена сила само в атмосферата на вражда между Русия. При нормални руско-американски двустранни отношения Росен Плевнелиев ще бъде само един неуспял нискоинтелигентен български гастарбайтер в Германия, завърнал се от Берлин с черен печат в своя паспорт. Единственото успокоение е, че това недоразумение още десетина дни ще има възможност да позори България по света като действащ президент на нашата страна. Ако това въобще може да бъде успокоение!

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече