Новини от Бълария

„Музикаутор“ призовава организаторите на събития: Лицензирайте музиката в празненствата в чест на жената

Жената е покана за щастие, което музиката олицетворява

Предстоят празненствата по повод един от най-хубавите празници, в който честваме красивата и нежна част от човечеството – Международният ден на жената – 8 март. Заведенията подготвят програми и менюта, канят певци и артисти и изпълват празника с музика, за да могат техните гости да почувстват признанието, което дамите заслужават.

По този повод организацията на автори и композитори „Музикаутор“ напомня на всички организатори на събития, собственици на заведения, нощни клубове, търговски обекти и други, че всяко публично изпълнение на музика следва да става след писмено и предварително уреждане на авторските права.

Много от музиката, която ще звучи в празничната нощ, също е дело на жени“, посочи изпълнителният директор на „Музикаутор“ Иван Димитров и допълни: „В организацията ни членуват над 800 дами – автори на едни от най-красивите песни в родината ни. Музиката, която те създават, олицетворява нашето щастие, най-съкровените ни мечти и стремежи. Нашето истинско признание към тях е тяхната музика да бъде справедливо възмездена, за да могат да водят достоен живот и да създават ново и качествено творчество“.

Изпълнителният директор на „Музикаутор“ обясни, че Международният ден на жената почита борбите на жените за равни права по цял свят и е ден за признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. „Признаването на правата възпитава и изгражда бъдещите поколения и е залог за нашето добруване“, изтъкна още Иван Димитров.

Френският поет Шарл Бодлер казва: „Жената е покана за щастие“. „Музикаутор“ призовава организаторите на събития да отдадат своята почит към жените, като отчетат приноса на музиката за празника и лицензират нейното използване.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече