Новини от Бълария

Писателят и психолог Иван Владимиров-Нав беше застрелян от съсед

52-годишният убиец е заловен от полицията

Малко след 22:30 часа снощи в столичната полиция е подаден сигнал за прострелян мъж в жилищен блок на ул. „Черковна“. БНТ съобщи, че убитият е известният психолог Иван Владимиров-Нав, а убиецът му Румен Тонев е бивш полицай. Новината беше потвърдена и в предаването „Преди обед“, чиито водещи бяха видимо потресени от случилото се. Само преди няколко седмици Нав беше техен гост коментатор и между другото сподели за проблем със съседа, като спомена, че всички останали съкооператори живеят в страх заради него. В продължение на години срещу агресивния съсед са били подавани множество жалби без никакъв резултат.

Аз имам съсед, който според мен има ментално отклонение. Аз нямам уредба вкъщи, нямам телевизор, нищо не правя вкъщи, освен че работя на компютъра и между 2 и 4 чат-пат се движа на компютърния стол. Той ми залива вратата с машинно масло, хвърля ми яйца по прозореца, защото аз съм му вдигал шум и не можел да спи. Аз мога да се закълна във всичко свято, че съм най-тихият човек на света и по-тих от това няма как да бъда. Ходих много пъти в полиция, казват, че нищо не може да се направи. А това е бивш полицай, който най-вероятно има и оръжие. И аз също не знам дали утре няма да съм поредният такъв случай на застрелян, просто защото на него му е превъртяло“ – каза тогава в предаването Нав.

Не мога да повярвам, че Иван Владимиров-Нав вече го няма. Убит от съседа, тормозил го в продължение на години. Бивш полицай, човек, от когото всички са се страхували, човек, вадил пистолет, удрял друг съсед, по разказите на самия Нав. И никой не е направил нищо, за да бъде спрян навреме. „Ходих много пъти в полицията, казват че нищо не могат да направят. Не знам дали няма да съм поредния случай на застрелян“ – цитира водещата Деси Стоянова думите на самия писател.

Тя припомня, че Нав беше седмичен коментатор в „Преди обед“ през ноември и именно с него е бил коментиран случая с друг мъж – Иво Андреев, който си отиде на 41 от куршум на съсед в центъра на София. „Днес вече и Нав го няма, думите му се оказаха зловещо пророчески. Бездействието, мълчаливото преглъщане и подминаването като „маловажни“ на случаите на насилие и тормоз, само защото ОЩЕ не са стигнали докрай, убиват. Докога?!“ – реторично пита Стоянова.

Въпреки ча след подаването на сигнала за инцидента към адреса незабавно е бил насочен екип на полицията и на Спешна помощ, които са констатирали смъртта на 45-годишния мъж. Нападателят е бил задържан на място. Според очевидци до фаталния изстрел се е стигнало след посредния скандал, предизвикан от бившия полицай. Появиха се мнения, че той не е бил в добро психично здраве, но никой не се е погрижил за него през всички години, в които съседите му са сигнализирали за проблема.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече