Новини от Бълария

Няма достатъчно учители за украинските деца в Германия

В Германия се е увеличил недостигът на квалифицирани учители за интеграция на деца бежанци, пристигнали от Украйна, съобщава „Die Welt“. Според вестника образователната система в Германия е изправена пред проблеми като недостиг на персонал и организационни неуредици.

„Welt“ пише още, че образователният процес на украинските деца зависи от местните условия и често включва много импровизации. „Училищната администрация се опитва да настани децата в съществуващите класове, но в някои случаи всичко зависи от възможностите на съответното училище, от образователните програми, някои от които са индивидуални и не могат да бъдат приложени при украинските деца„.

Аня Бенсингер-Щолце, член на Съюза на образованието и науката в Германия, е споделила пред изданието, че недостигът на учители усложнява процеса на интегриране на украинците в германското общество. „Успехът в училище в Германия все още зависи от социалния произход“, заключава тя.

По-рано беше съобщено, че някои общини и земи в Германия въвеждат мораториум върху приемането на мигранти поради липса на места за украински бежанци. Така например в провинция Бранденбург няколко области вече са пренаселени и са „плътно затворени“, съобщава още изданието.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече