Новини от Бълария

Ограничиха достъпа на децата до социалните мрежи в САЩ

Губернаторът на американския щат Юта ограничи достъпа до социални мрежи за деца под 18 години

В САЩ решиха да ограничат достъпа до социалните мрежи на непълнолетни, съобщава CNN. Губернаторът на Юта Спенсър Кокс е подписал два закона, които забраняват на деца под 18 години да използват социални медии между 22:30 и 6:30 сутринта. Непълнолетните също трябва да получат съгласието на настойник, преди да се присъединят към платформите на социалните медии.

Като част от законопроекта социалните медии ще изискват проверка на възрастта за всички жители на Юта, забрана за всякаква реклама, насочена към непълнолетни, и вечерен час. Законът също така ще изисква социалните платформи да дават на родителите достъп до акаунтите на техните тийнейджъри. Той ще влезе в сила от 1 март 2024 г.

Новото правило идва, след като години наред американските законодатели призоваваха за действия за защита на тийнейджърите в мрежата. Те се опасяват, че социалните платформи представляват опасност за младите потребители, тъй като позволяват нови форми на тормоз, задълбочавайки кризата с психичното здраве на тийнейджърите, която се наблюдава в момента.

През 2022 г. беше определен и броят на смъртните случаи в САЩ, свързани с популярни предизвикателства за деца в TikTok. Американската журналистка Оливия Карвил анализира данни от съобщения в медиите за загинали деца и юноши, а също така взе предвид съдебни протоколи и разговори с членове на семействата на мъртвите непълнолетни. „През последните 18 месеца предизвикателството за прекъсване на тока беше свързано със смъртта най-малко на 15 деца на възраст до 12 години“, обобщава тя.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече