Новини от Бълария

Пеевски: ДПС искаме главният прокурор да има само по един мандат (ВИДЕО)

Единствено не се съгласихме с предложенията за кметовете и те отпаднаха, защото казахме ясно, че ограничението до два мандата на кметовете няма да го подкрепим, заяви народният представител

„Предложенията за промени в Конституцията са на ПП-ДБ и ГЕРБ. ДПС ги припознаха. Това заяви Делян Пеевски от ДПС.

„Единствено не се съгласихме с предложенията за кметовете и те отпаднаха, защото казахме ясно, че ограничението до два мандата на кметовете няма да го подкрепим. Наблюдавам изказвания на Величков, на Лена Бориславова, че има предложения на ДПС, такива наши предложения няма“, подчерта Пеевски.


Той обясни, че лично от ДПС ще предложат главният прокурор да не председателства прокурорския съвет, а някой избран от съвета и за мандатността главният прокурор да има мандат от 5 години.

„Решенията главният прокурор да председателства прокурорския съвет и главният прокурор да може да бъде преизбиран беше резултат от проекта на работните групи на ПП-ДБ и ГЕРБ и ние го припознахме, но като се замислихме е по-добре да има ограничения, за да не се задържа един човек за толкова дълго време на власт“, каза още Пеевски.

Източник: blitz.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече