Новини от Бълария

Полицаи ще играят футбол “ЗА ДЕЦАТА НА ГЕРОИТЕ” в благотворителния турнир „ЕМИЛ ШАРКОВ“

Проявата е в подкрепа на семействата на загинали служители от МВР

Полицаи и служители на МВР за девети път ще облекат спортни екипи в знак на солидарност с децата и семействата на техни колеги, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

В периода 5-6 октомври 2023 г. на терените на комплекс „Спортна София“, Зона Б5, ще се проведе деветото издание на традиционния благотворителен турнир по футбол на малки врати „ЕМИЛ ШАРКОВ“, в полза на семействата на загинали и починали служители от системата на МВР.

Турнирът е подкрепен от Столична община и се организира от Спортна  асоциация на МВР и Фондация „ЕМИЛ ШАРКОВ“ под надслов „ЗА ДЕЦАТА НА ГЕРОИТЕ“.

Благотворителният турнир вече 9 години е част от спортният календар на вътрешното министерство, като целта му е чрез силата на спортния дух да се почете паметта на командоса Емил Шарков, геройски загинал при спец акция на баретите през 2014 г. и да се наберат средства за благотворителната кауза на Фондация „Емил Шарков“, която е в полза на семейства на загинали служители от системата на МВР.

В станалият традиционен турнир по футбол на малки врати, участие вземат отборите от различни дирекции, структури и областни управления на Министерство на вътрешните работи. Така, с играта си, всеки един от полицаите подкрепя децата на загиналите си колеги. Освен полицейските отбори, благотворително участват  корпоративни и цивилни футболни клубове.

С годините турнирът набира все по-голяма популярност, като в предходното издание през 2022 г. в него се включиха 24 отбора и над 250 участника. Спортното събитие традиционно получава голям отзив в печатните и електронни медии.

През 2022 г. турнирът бе открит от спортната легенда Армен Назарян, футболистите Любо Пенев и Пламен Николов, журналиста Ники Кънчев и председателят на фондация „Емил Шарков“ – Милена Шаркова, вдовица на загиналия командос, заедно с Венци Рангелов, член на УС на фондацията.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече