Новини от Бълария

Путин обясни какво означава „денацификация“

Руският президент Владимир Путин най-после обясни какво значение влага в понятието „денацификация в Украйна“. Според него това е процес на прочистване на правителството на съседната държава от радикално настроени политици.

Изказването му по темата е достъпно в канала „Русия 24“ в YouTube. Ето какво по-точно казва Путин по въпроса: „И така, какво е денацификация. Говорих с мои западни колеги за това и те ми казаха „вие също имате радикали“. Да имаме. Но ние нямаме радикали в правителството. И всички признават, че [в Украйна] има„. Той отбелязва още, че в Русия също има „някои идиоти, които тичат някъде със свастики“, но те не обикалят столиците с факли, както в Германия през 30-те години на миналия век, докато това се случва в Украйна.

Руският лидер също така подчертава, че Москва многократно е правила опити за мирно разрешаване на конфликта за Донбас с Киев. Според него Киев е трябвало просто да позволи на хората в Донбас да говорят на руски и да им даде възможност да живеят по свой начин. Вместо това обаче украинските власти са направили блокада на региона.

Припомняме, че на 24 февруари президентът Путин, обръщайки се към своите съграждани, обяви началото на специална военна операция за защита на Донбас. Неговите цели бяха наречени „демилитаризация и денацификация на Украйна“. Към днешна дата за всички е ясно, че така беше поставено началато на война между Русия и Украйна.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече