Новини от Бълария

Русия представи доказателства, че САЩ и Украйна използват биологично оръжие

По време на Деветата конференция държавите-страни по Конвенцията за биологичните и токсичните оръжия в Женева Москва представи доказателства, че Киев и Вашингтон работят с компоненти за биологични оръжия. Това изявление направи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на въоръжените сили на РФ генерал-лейтенант Игор Кирилов по време на брифинг в събота, 24 декември.

В Женева руското военно ведомство представи доказателства за работа на украинска територия с компоненти на биологични оръжия и изследвания върху патогени на особено опасни, както и икономически значими инфекции. Отбелязва се, че САЩ са предоставили финансова, както и научна, техническа и кадрова подкрепа за такава работа.

Като аргументи Москва приведе видеоматериали с позицията на руски и чуждестранни експерти, показващи също очевидци и участници в програмата на САЩ за намаляване на военната заплаха.

Един от тях е Ричард Бошър, бивш служител на Изследователския институт на армията на САЩ, който за пореден път потвърди факта, че във финансирани от Пентагона украински биологични лаборатории се извършва работа с опасни патогени“, каза руският генерал.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече