Новини от Бълария

Руски хакери хакнаха Националния университет по отбрана на Украйна

Членове на руската хакерска група RaHDit хакнаха сървърите на Националния университет по отбрана на Украйна. Новината беше разпространена от „РИА Новости“.

Според говорител на RaHDit кибератаката е извършена съвместно с групата „Берегони“. Твърди се, че хакерите са успели да изтеглят учебни помагала, списъци на преподаватели, студенти и възпитаници през последните години. Събеседникът на агенцията също така добавя, че участниците в кибератаката са публикували свои материали на сайта, по-специално статии, озаглавени „Цялата истина за престъпленията на Украйна в Донбас“.

Хакерите казват още, че след края на хакерската операция това учебно заведение, което носи името на съветския генерал Иван Черняховски, ще бъде преименувано в чест на легендарния руски разузнавач Павел Судоплатов.

По-рано членове на групата RaHDit идентифицираха руски граждани, които сътрудничат на военното разузнаване на Украйна. Списъците включват 2,5 хиляди души. Хакерите са предали документите на руските специални служби.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече