Новини от Бълария

Съдът с жесток удар срещу убиеца на Евгения от куфара и баща му. Стъжни им се

Съдът нанесе жесток удар на убиеца на Евгения Владимирова. Случаят стана известена като жената от куфара.

Състав на градския съд в София обяви най-тежката присъда за 36-годишния Орлин Владимиров, съпругът на убитата и неговият баща Пламен Владимиров.

Двамата са задължени да дадат кръвнина на всички членове на семейството на Егения в размер на по 300 хиляди лева.

Магистратите прецениха, че престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

А пред Съдебната палата, както на всяко едно от заседанията по делото, се бяха събрали близки и познати на убитата 33-годишна Евгения. Те посрещнаха с аплодисменти присъдите на Орлин и Пламен Владимирови.

Майката на Евгения – Капка Чорбанова обяви, че е доволна от решението на съдийския състав. Тя определи присъдата като добра, въпреки че е с право на замяна. Чорбанова е категорична, че всички, които искат справедливост за смъртта на Евгения, ще продължат да се борят за постигане на целта.

Пламен и Орлин Владимирови може да обжалват решението на съда на по-висша инстанция.

Припомняме, че жестокото убийство стана преди около две години. Първо Евгения беше обявена за изчезнала и се издирваше, а около месец по-късно тялото й беше намерено разчленено в куфар в района близо до Перник.

Куфарът беше намерен на 13 ноември 2021 година в язовир. Според близки на убитата, Орлин е планирал тежкото престъпление. Пред съда Владимиров призна, че е убил съпругата си, но беше категоричен, че не го е обмислял. По думите му във вечерта, когато е настъпила смъртта й, двамата се скарали и паднали, след като изгубили равновесие, докато той я държал за врата и дясната й ръка. По думите му фаталният край дошъл, след като Евгения си ударила главата в ръба на шкафа с телевизора.

Решил да скрие трупа на убитата си съпруга, за да не плаши сина й.

Близо две години 36-годишният компютърен специалист е под стража. Баща му пък е пуснат с мярка „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.


Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече