Новини от Бълария

САЩ изпращат „крещящи орли“ в България, за да подсилят източния фланг на НАТО

САЩ изпращат войници от своята 101-ва въздушнодесантна дивизия в България като част от операция за укрепване на източния фланг на НАТО. Това се съобщава в Twitter акаунта на мисията на САЩ към НАТО.

В доклада не се уточнява колко от 2400-те войници от дивизията на САЩ ще останат в България. Част от тях ще бъдат разположени в Румъния, Унгария и Словакия. Американски войници ще участват в укрепването на източния фланг.

Американската 101-ва въздушнодесантна дивизия е известна като „Крещящите орли“. За първи път тя е била разположена в Европа по време на Втората световна война.

В момента около 100 000 американски войници са разположени в цяла Европа. В същото време „по-уязвимите“ съюзници на САЩ смятат този брой за недостатъчен. По-рано страните от източния фланг на НАТО обявиха необходимостта от разширяване на американското военно присъствие в региона, съобщава lenta.ru. Балтийските и източноевропейските страни призоваха САЩ да увеличат отбранителното производство, за да ускорят доставките на оръжия за тях.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече