Новини от Бълария

Скандал! Напук на Борислав Сарафов, „порочният” прокурор Димитър Франтишек обжалва решението на съда за Нико Тупарев

Отчаяният ход идва на фона на признанието от бившия съдружник Александър Тошев, че ще иска споразумение с продуцента

Нов, още по-скандален ход е предприел прокурорът от “Осемте джуджета”, научи ексклузивно медията ни от свои източници в храма на Темида. След като миналата седмица съдът отмени без каквато и да е мярка незаконния арест на продуцента Нико Тупарев, днес обвинителят е обжалвал съдебното решение.

“Инатът на Франтишек да действа предубедено и в разрез със закона е необясним, т.к. дори бившият съдружник на Тупарев – Александър Тошев, известен още като Джони Лудия и Джони Каскета излезе с нарочно изявление пред медиите, в което увери, че двамата работят по постигане на споразумение, в което търговските и лични противоречия да бъдат изгладени коректно и справедливо и за двете страни. В позицията се уточнява, че Тупарев ще продължи да реализира успешни проекти в сферата на медиите, а Тошев ще продължи с инвестиционните си проекти в други сфери”, коментираха юристи.

Действията на Франтишек будят недоумение и сред магистратите, още повече че в понеделник, 1 юли, и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов разпореди на отдел „Инспекторат“ при Върховна прокуратура извършването на цялостна проверка на работата на Димитър Франтишек Петров за периода от 30.06.2021 г. до 28.06.2024 г., съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Агенти на отдел „Инспекторат“ при Върховна прокуратура нахлуха в офиса на прокурора и изнесоха тонове с документи, потвърдиха очевидци.

“Ръководствата на ПРБ и СГП се разграничават и намират за неправилно и порочно произнасянето на Петров по досъдебно производство, образувано през м. май т.г., допълниха от пресцентъра на прокуратурата.

Източник: crimesbg.com

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече