Новини от Бълария

Слави Трифонов написа отворено писмо до Кирил Петков, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Христо Иванов

Българският парламент официално одобри предложението на Френското председателство на Съвета на ЕС за започване на преговорите за еврочленството на Северна Македония. Т. нар. демократична общност у нас приветства това решение на Народното събрание. Някои обаче не на шега се възмутиха.

Сред тях е и лидерът на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който побърза да напише отворено писмо „до господата Кирил Петков, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Христо Иванов„. Ето какво гласи то:

Уважаеми господа,

С решението си за даване на зелена светлина на Северна Македония, вие ясно положихте основите на една нова Евроатлантическа коалиция в България, при това безапелационно подкрепена от Франция.

Уважаеми господа,

предстоят важни решения, свързани с управлението на България. Президентът след няколко дни ще връчи мандат на формацията, спечелила изборите – „Продължаваме промяната“. Това е прекрасна възможност да реализирате новосформираната коалиция. Ще имате огромно мнозинство. „Продължаваме промяната“, „ГЕРБ-СДС“, „ДПС“ и „Демократична България“, общо ще разполагате с 176 депутати. Логично към тях може да прибавите и шестимата отцепили се депутати от “Има такъв народ”. Така ще имате 182 депутати, което е много повече от конституционно мнозинство. Това ще ви направи спокойни за взимането на всякакви решения. Може да направите съдебна реформа, може да продължите изнасянето на оръжия за Украйна през трети страни, може спокойно да промените и законите, за да се усвоят милиардите по Плана за възстановяване, може да приемете и необходимите антикризисни мерки и да направите дългоочакваните реформи. Като настоящи и бъдещи членове на едни и същи европейски политически семейства, спокойно може да реализирате всички евроатлантически приоритети, част от които изброих по-горе.

Г-н Петков, г-н Борисов, г-н Пеевски и г-н Иванов, след като дадохте зелена светлина за Северна Македония, дайте зелена светлина и за България. Постъпете мъдро и държавнически, така както постъпихте днес.

Ако се вярва на социологическите проучвания, България няма нужда от нови избори и вие имате възможността да реализирате едно силно управление, с което да изведете държавата от политическата криза, енергийната криза и инфлацията.

Бъдете първо българи и държавници, а чак след това политически противници.

Желая Ви успех!“

Междувременно в социалните мрежи бяха повдигнати въпроси доколко вчерашното решение на Парламента може да бъде одобрено от правителството в оставка. „Сега ще помоля юристите да обяснят може ли правителство в оставка по чл. 89 от Конституцията, след гласуван ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ, да приеме толкова важно решение, каквото е премахване на „вето“ на Република България над правото на Република Северна Македония да кандидатства като отделна нация за член на ЕС?“ – попита във Фейсбук потребителка на име Анастасия Гешева.

Предстои да видим как ще се развият събитията.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече