Новини от Бълария

Солов музикален спектакъл на Евгени Генчев в Пловдив

На 3 юни 2023 г. (събота) в Античния театър в Пловдив световният клавирен виртуоз ще представи за първи път пред родна публика соловия си музикален спектакъл

“Моята музика. Моят свят. Самият аз” е мотото на концерта, с който Евгени Генчев ще представи любимата си музика в родния Пловдив! В съботната вечер момчето, което тръгна от града на тепетата и превзе високи артистични върхове, ще направи не просто концерт, а истинско клавирно шоу с негови аранжименти на различни композиции: от Албинони до „Queen“ и „Nirvana“! Евгени е подбрал произведения, които са близки до сърцето му и които са оставили траен отпечатък във времето и в музикалната история. В тази емоционална вечер към него на сцената ще се присъединят и музикални гости, които ще бъдат специална изненада!

Не по-малко вълнуващо е и мястото на концерта. За Евгени, както и за всеки пловдивчанин, Античният театър е символ на древната история, наследството и култура на града! Тук е и първият концерт, на който Евгени присъства като дете, а сега Античният театър ще приюти и неговия музикален спектакъл.

Ето какво споделя и самият изпълнител: “Много се вълнувам да представя моето соло шоу за пръв път в родината. Като класически пианист, аз съм концертирал от Австралия и Азия до Щатите. Но за класическите музиканти съм човек, който се е присъединил към ‘тъмната страна’. За мен музиката е универсална. Нямам желание да се ограничавам от жанр. Водя се от това, което ме докосва. Пианото е инструмент, на който можеш да изсвириш всяка мелодия, която е близка до сърцето и успява да те развълнува. Винаги съм целял да предам това усещане на публиката и нямам търпение да споделя това специално преживяване с вас”.

От това откровение става ясно, че ни очаква не просто класически клавирен концерт, а истинско шоу, което ще ни предложи вихрушка от музикални стилове – класика, поп и рок музика!

Евгени Генчев е музикант, композитор, педагог, актьор и писател, възпитаник на престижната Кралска музикална академия в Лондон. Споделя, че се чувства еднакво добре, когато свири за няколко милиона зрители пред Бранденбургската врата за посрещането на 2017 година, и когато продуцира музика в студиото си или застава пред филмовата камера.

След супер успешните му концерти в Европа, Северна Америка, Азия и Австралия световните музикални критици го нарекоха “лъвът на клавишите“. Споделял е една сцена със сър Том Джоунс, Лейди Гага и много други. Изнася супер успешни турнета с Лука Шулич от „2Cellos“.

Евгени има множество телевизионни участия в канали като RTL, ARD, ZDF, BBC, Deutsche Welle, Pro7, както и паметно присъствие в телевизионното шоу „Heidi Klum’s Next Top Model“. Българската публика го познава от последното издание на телевизионния формат „Ергенът“ (bTV Media Group).

Концертът на Евгени Генчев “Моята музика. Моят свят. Самият аз.” е с начален час 20:00 часа. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Освен редовните билети, в продажба ще бъдат пуснати и малко количество VIP билети, които включват присъствие на звуковите проби и лична среща с Евгени Генчев.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече