Новини от Бълария

TikTok е изтрил 81 милиона видеа за 3 месеца

Социалната мрежа TikTok е изтрила над 81 милиона видеа, качени в нея. Точният брой е 81 518 334 видеа, изтрити в периода от началото на април до края на юни 2021 г. Всъщност това е 1% от съдържанието на мрежата, в която ежедневно се качват около 90 милиона клипа.

До голяма степен това мащабно унищожаване на видеа е станало автоматично, с помощта на технология, която заработи от юли месец тази година. Тя премахва всяко съдържание, което включва голота, насилие или неприлични действия. TikTok обаче разчита допълнително и на екип от модератори, които проверяват изпращани сигнали за нередности при качените видеа.

Любопитно е, че около 4,5 милиона от премахнатите над 81 милиона клипа впоследствие са били възстановени, защото всъщност не са нарушавали правилата на TikTok.

През второто тримесечие на тази година TikTok е премахнал над 27 хиляди видеоклипа, свързани с дезинформация относно Ковид-19. От социалната мрежа споделят, че 83% от тези клипове са били изтрити, преди да бъдат докладвани от потребителите.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече