Новини от Бълария

Услугите на „Apple“ ще спрат да работят на някои айфони


MacRumors: Услугите на Apple ще бъдат деактивирани на по-стари версии на iOS, macOS, watchOS и tvOS на 1 май

Apple ще ограничи работата на своите услуги на някои остарели версии на ОС, съобщава сайтът MacRumors. Журналистите от тематичния портал се позовават на съобщение в Twitter на вътрешен човек с псевдоним StellaFudge. Те са се свързали с компанията за коментар, но до момента не са получили официален отговор.

Според посоченото съобщение от 1 май „Apple“ ще деактивира услугите си на iOS 11-11.2.6, macOS 10.13-10.13.3, watchOS 4-4.2.3 и tvOS 11-11.2.6.

Очевидно услугите за собствениците на iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV, базирани на горните операционни системи, ще спрат да работят. Според StellaFudge единственото изключение ще бъде iCloud – достъпът до облачната услуга за съхранение ще остане за всички потребители.

Според медийни журналисти най-вероятно Apple ще предупреди потребителите на остарели операционни системи, че ще трябва да инсталират най-новите актуализации на операционната система. Експертите отбелязаха, че само ограничен брой потребители ще се сблъскат с проблема – към средата на февруари 2023 г. само 8 процента от собствениците на iPhone използват iOS 14 или по-стара версия на операционната система.

Apple разполага с голям брой дигитални услуги – Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+, Apple Fitness+, Apple News+ и други. В края на март Apple обяви, че събитието WWDC 2023 с обявяването на нови операционни системи ще се проведе от 5 до 9 юни. Презентацията ще се проведе в онлайн формат с излъчване по интернет.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече