Новини от Бълария

Вижте как може да се включите в третото Биенале на илюстрацията!

Третото издание на фестивала отново ще покаже майсторството на български автори от страната и чужбина.

Преди четири години сайтът „Българска илюстрация” отправи първата си покана към българските илюстратори по целия свят, възраждайки единствения форум за илюстрация в страната от 1990 г. насам. Събитието дава поле за изява на автори, без значение какво е тяхното образование, възраст или официална професия.

В първите две издания на Биенале на илюстрацията участваха 348 автори с близо 1000 творби, което превърна форума в платформа за изява на колеги с независимо мислене, стил на илюстриране и виждане как да изглежда тази специфична визуална форма днес. Сигурни сме, че третото издание на Биеналето пак ще разбие клишето „какво трябва/не трябва” и ще онагледи пред широката публиката, независимо от нейното образование, възраст и професия, огромния креативен диапазон на българските творци в тази област“ – коментира Милена Радева, илюстратор, организатор на „Биенале на илюстрацията“ и създател на сайта и на издателство „Българска илюстрация”.

Биенале на илюстрацията 2022 се осъществява в партньорство с Регионален исторически музей – София и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Третото издание на форума отново ще отличи творци в категориите
• нереализирани / непубликувани илюстрации
• реализирани / публикувани илюстрации
Освен това ще бъдат връчени и награда за цялостен принос към развитието на българската илюстрация.

Авторите могат да изпратят до 3 свои творби без ограничение на медията, техниката, стила, темата и целта на илюстрациите, стига да имат авторско право върху тях и да са създадени през последните две години. Крайният срок за кандидатстване е 30 септември 2022 г. По традиция селектираните творби ще бъдат представени на изложба през ноември и в богато илюстриран каталог.

По-подробно с условията за участие в Биенале на илюстрацията 2022 можете да се запознаете на сайта www.biennale.bulgarian-illustration.com/usloviya-za-uchastie

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече