Новини от Бълария

Жената до Алексей Петров изправена пред сериозни проблеми след ликвидирането му

За последно е била видяна на погребението му

Жената до разстреляния мафиотски бос и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров – Ива Павлова, е изчезнала вдънземя броени дни след екзекуцията му на 17 август, разкриват служители в застрахователната компания „Лев Инс“. Според думите им бизнес дамата, на която Трактора беше поверил управлението на застрахователното си дружество, не се е появявала в централата на компанията на столичния бул. „Черни връх“ №51 от деня на убийството му.

За последно Ива Павлова беше засечена на погребението на Алексей Петров в гробищата в „Бояна“ на 24 август, свидетелстват близки до ликвидирания бивш командос. Оттогава насам никой не е виждал жената до Трактора, като според запознати Павлова е напуснала и семейното жилище в столичния квартал „Кръстова вада“.

Странното отсъствие на Ива Павлова в момент, в който тече преразпределение на бизнеса на Алексей Петров, породи лавина от слухове, най-шокиращият от които е, че бизнес дамата е подложена на рекет от страна на бившите съдружници на Трактора и че се е укрила извън България от страх да не бъде ликвидирана.

Ива Павлова не се появила и на общото събрание на акционерите на „Левкорп груп“ – компанията, притежаваща лъвския пай от акциите на застрахователното дружество „Лев Инс“. Събранието на акционерите бе насрочено за 29 септември и предвиждаше структурни промени в координацията и смени в надзорния съвет. В документите в Търговския регистър все още не са отразени промените в „Левкорп груп“. В момента дружеството се контролира от Ива Павлова, Огнян Петров – братът на Алексей Петров, Севдалина Чендова и Албена Димитрова.

В „Левкорп груп“ дялове притежават и дружествата „Лев истейт“ и „Силвър левел инс“, в които основен съдружник освен Ива Павлова е и израелецът с българско гражданство Хаим Овадия. Според актуален слух в бизнес средите, предстои голяма икономическа битка за това кой да овладее застрахователното дружество, като претенции към „Лев Инс“ има Хаим Овадия.

Неофициално се твърди, че в последните 2 години, Овадия е бил изолиран от оперативното управление на застрахователното дружество и че е имал претенции към Алексей Петров и спуснатите от него директори и началници в корпорацията.

За разлика от Алексей Петров, израелецът с българско гражданство Маир Хаим Овадия странеше от светлините на прожекторите. За него се разнасяха слухове, че е свързан с военното разузнаване на Израел, други пък твърдяха, че той е гарантът на евреите, които развиват бизнес в България и срещат трудности от всякакво естество.

Около Хаим Овадия все пак се разшумя покрай процеса „Октопод“ с главен обвиняем Алексей Петров. През пролетта на 2011 г. бившият заместник главен прокурор Цеко Йорданов, известен като един от приближените до някогашния обвинител МТ в държавата Никола Филчев, беше изправен пред съда с обвинение „престъпление срещу правосъдието“, Йорданов беше подсъдим заради това, че през 2002 г. осуетил дело срещу Маир Хаим Овадия. През есента на 2001 г. израелецът е задържан на ГКПП „Кулата“ с 1,5 милиона недекларирани лева, но няколко месеца по-късно прокурорът Цеко Йорданов прекратява преписката срещу съдружника на Алексей Петров. Обвинението срещу заместника на Никола Филчев в „престъпление срещу правосъдието“ обаче не издържа в съдебна зала и беше прекратено още преди Трактора да бъде оневинен и впоследствие да осъди държавата за огромни финансови обезщетения.

„Върви усилен слух, че Ива Павлова има проблеми с еврейските партньори на Алексей Петров в „Лев Инс“ и че е заминала за Израел в опит да изтъргува дяловете си от корпорацията. До този момент обаче никой не може да потвърди дали това е истина или спекулация – никой не е виждал жената до Алексей Петров от погребението му“, признава човек от някогашното близко обкръжение на разстреляния бивш командос от помашкото село Бабинци.

Според други Ива Павлова се опитва да запази контрола върху „Лев Инс“ и е водила преговори в Израел за собствеността на застрахователното дружество. Разправят, че планът на наследница №1 на Алексей Петров предвижда да ръководи дружеството съвместно със Златомир Иванов – Златко Баретата. Негови момчета вече са поели охраната на дъщерята на Трактора. Върви и слух, че босовете на групировката СИК братя Маргини са изявили желание да купят „Лев Инс“, а Ива Павлова офейкала от България, тъй като не искала да води преговори с тях.

След поръчковото убийство на Алексей Петров лъвският пай от богатството му временно отиде в ръцете на Ива Павлова, макар тя да няма сключен граждански брак с Трактора. На името на Павлова са записани голяма част от компаниите на ликвидирания мафиотски бос, Ива е и майката на единственото официално признато дете на Алексей Петров – дъщеря му Диляна, която е кръстена на майката на Трактора. Младата дама е на 25 години и вече управлява част от бизнеса на Петров извън застрахователното дружество „Лев Инс“. Хора, контактували с Диляна, я описват като умалено копие на баща си – властна, мнителна, безпардонна и алчна.

Иначе според законите на България основен наследник на богатството на Алексей Петров следва да бъде законната му съпруга Мариана. Трактора се жени за блондинката през далечната 1986 г. и никога не се е развеждал с нея. Като официална вдовица на Алексей Петров Мариана би следвало да получи 50% от цялото наследство на Трактора, а останалите 50% да бъдат поделени на три равни части от по 16,66% между нея, дъщеря му от Ива Павлова и майка му Диляна. Неофициално се твърди, че Алексей Петров има и трима синове, като единият от тях дори работи в „Лев Инс“ и приживе е бил представян от Трактора като негов наследник.

Твърди се, че Алексей Петров има син и от простреляната с него рехабилитаторка Мирослава Михайлова, в чиито ръце издъхна, уцелен в главата от вражески кур- шуми. Рехабилитаторката и инструктор по тенис в Правителствена болница Мирослава има 4-годишен син, който се казва Илия. Разправят, че детето е от Алексей Петров и е кръстено на баща му, вече покойник.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече