Новини от Бълария

Делян Пеевски: Инспекторатът на ВСС незабавно да провери магистратите, пуснали изверга от Стара Загора на свобода

Зверството на Георги Николаев, обезобразил 18-годишното момиче в Стара Загора, потресе цяла България. По темата, разтресла из основи родното общество, БЛИЦ потърси за коментар депутата от ДПС Делян Пеевски. Ето как той отговори на въпросите на Ивайло Крачунов:

– Г-н Пеевски, какво е мнението Ви за бруталното престъпление на Георги Николаев?

– Изключително възмутен съм от случилото се. Недопустимо е подобно зверство да се случва в цивилизована европейска държава. Според мен институциите в лицето на Инспектората към Висшия съдебен съвет незабавно трябва да се самосезират и да вземат мерки.

– Какво според Вас трябва да направи Инспекторатът към ВСС?

– ДПС е партия, която е доказала по безспорен начин, че уважава разделението на властите. Категоричен съм, че Инспекторатът към ВСС трябва да се самосезира незабавно и да извърши свое собствено разследване на магистратите, които са освободили садиста и са му позволили да се разхожда свободно, след извършеното от него престъпление.

По този начин на Николаев е била дадена възможност да продължава да е опасен за хората и са създадени предпоставки да пострадат и други невинни граждани. На мнение съм, че трябва да се направи задълбочена проверка как една съдийка преценява, че зверството на Николаев представлява лека телесна повреда, при положение, че момичето е обезобразено и е в критично състояние.

Институциите не трябва да бездействат, а да осигуряват справедливост и спокойствие на българските граждани. Това е тяхното призвание!

– Как ще реагира по този казус ДПС?

– Ако Инспекторатът към ВСС вече не се е самосезирал, то ние като партия ще го сезираме официално още в понеделник. Първата работа на парламента и на политиците през септември е да се инициира смяната на Инспектората на ВСС, който е с изтекъл мандат. ДПС е отговорна партия и съблюдава спазването на законността.

Източник: blitz.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече