Новини от Бълария

Ексклузивно! Пеевски: Пешчици и топчета досега е редил само Радев две години! (ВИДЕО)

Аз съм оптимист за ротацията и ще бъде огромна грешка, ако тя не се случи, заяви председателят на ПГ на ДПС

“Дали министрите са пешки – който го казва това да го обясни”. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в парламента по повод изказването на президента Румен Радев.

„Пешки е редил само той досега. Много пешчици, много топчета и всякакви други играчки и си ги редеше две години“, коментира той.

По отношение на бежанците, които трябва да пристигнат в България, Пеевски каза: „Дайте да не истеризираме това, което се случва. Няма нищо общо с това, което се тиражираше по медиите“.

 

Относно разследването за дейността на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса той каза: „Направили сме комисия. Надявам се истината да излезе“.

Попитан дали наистина правителството може да се разпадне заради разкрития около Нотариуса, какъвто намек направи Христо Иванов, Пеевски отговори: „Не мога да кажа такова нещо. Ако г-н Иванов има информация, нека да я даде. Комисията не е започнала. Всички имаме представители. Ще я наблюдаваме“.

„Г-жа Габриел и г-н Денков нека си дадат оценката за министрите  и вече ще решим кой как подкрепяме“, заяви той относно искането за оставка на земеделския министър.

„Аз съм оптимист за ротацията и ще бъде огромна грешка, ако тя не се случи. Държавата е стабилна в момента, трябва да се случи тази ротация и да го има това правителство“, изтъкна Пеевски.

Той смята, че ротацията трябва да се случи бързо след подаването на оставка на правителството на 6 март.

Относно ветото на президента той обясни: „Дискутираме нещата с колегите юристи. Ще преодолеем може би някои неща, някои не. Нека изчистим текстовете. Ние не сме за нещо, ако има нещо разумно, ще го чуем“.

„Аз със сигурност не искам никаква цензура да налагам и го виждате тук. За мен трябва много внимателно да се борави с тази тема“, каза още той.

Какво още заяви Делян Пеевски, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече