Новини от Бълария

Facebook забрани на руските държавни медии да рекламират и да печелят от платформата

Facebook забранява на руските медии да рекламират в социалната мрежа и да получават приходи чрез нея. Това беше съобщено в Туитър от Натаниел Глайхер, ръководител на отдела за киберсигурност, предаде РИА Новости. Отбелязва се, че решението е свързано със ситуацията в Украйна.

Забраняваме на руските държавни медии да рекламират или да получават приходи от нашата платформа навсякъде по света“, каза Глайхер, добавяйки, че социалната мрежа продължава да маркира такива медии.

По-рано „Мета“ отказа да изпълни изискванията на руските власти за премахване на ограниченията върху медийните акаунти във Facebook, съобщи един от вицепрезидентите на компанията Ник Клег. Преди това Роскомнадзор обяви началото на частично ограничаване на достъпа до американската социална мрежа, включително чрез забавяне на трафика.

На 24 февруари ведомството изпрати писмо до „Meta Platforms“ с искане за премахване на ограниченията от страницата на ТВ канал „Звезда“. Facebook наложи ограничения на страницата на „Звезда“ за най-малко 90 дни, като решението беше свързано с предполагаемо публикуване на „фалшификати“. Освен това на 24 февруари официалните акаунти във Facebook на Lenta.ru и Gazeta.Ru започнаха да получават масови известия за проверка на материали, обозначени като „Неверни“.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече