Новини от Бълария

Футболист на ЦСКА арестуван зрелищно за плантации от марихуана

Бившият играч на Червените Стоян Абрашев превърнал две къщи в полите на Витоша в нарколаборатория

След като се оказало, че отглежда марихуана в специално пригодена миниплантация, бившият футболист от ЦСКА – Стоян Абрашев – Слона, е бил задържан от полицията през април.

До задържането му в ареста се стига, след като две вили в кварталите „Бояна” и „Драгалевци” били атакувани от бойна техника и специалисти от службата за Национална сигурност по сигнал на бдителни съседи, които твърдели, че наоколо вони изключително гадно.

 

Смрадта била наистина неописуема. В същото време почти никой не влизал в къщите, от които се носели зловонията. Много рядко спирали луксозни черни автомобили, от които слизали младежи. С настъпването на пролетта миризмата се засилила. Съседи на Слона се чудели какво става, защото в обитаваната от него къща под наем в „Бояна” той живеел с жена си и двете им деца. Правело впечатление, че прозорците рядко се отварят, но непрекъснато идват работници, които да поставят климатици и да вършат някакви ремонтни дейности. Хората в махалата се чудели как хлапетата дишат гадните аромати и защо Слона паркира колите си пред дома, като има солиден гараж от 120 квадрата, който побира 5 автомобила.

 

След внезапната зрелищна акция в „Драгалевци” нещата се изяснили. Оказало се, че триетажните къщи са били превърнати в плантации за отглеждане на марихуана и пригодена своеобразна нарколаборатория. За да се поддържа определена температура, необходима за растежа на растенията, имало нужда от денонощно работещи климатици и майстори, които да идват да поддържат техниката и да захранват с правилните вещества растящата трева.

Момчетата от ГДБОП влезли със специални военни машини в „Драгалевци”, защото нямали ключ да отворят здраво залостените порти на дувара на къщата. Те били втрещени от „находката” и не подозирали, че някой ще посмее да отглежда в такива мащаби марихуана в полите на Витоша. Навсякъде гъмжало от черни саксии с растения.

Вонята била непоносима до повръщане.

 

Не по-различно било положението в „Бояна“, където Абрашев и фамилия спели в една стая, за да може навсякъде другаде да се отглеждат „хубавини”. Семейството рядко излизало някъде. Гостите, които идвали, отсядали в механа към къщата. Там се приготвяли барбекюта, салати и деликатеси. Никога не оставали с преспиване, нито паркирали колите си в гаража, защото домакините обяснявали, че върви нескончаем ремонт. Такъв обаче нямало. Там също виреела марихуана.

 

Запознати с битието на футболиста издават, че той от малък обича лъскавия начин на живот. Пристигнал в София през 2000 г. с протекциите на своя дядо от Благоевградско, който бил голям паралия и баровец. Възрастният мъж много искал внукът му да играе и да стане национална звезда на футбола. Съдбата обаче не мислела така. Стоян Абрашев не бил обичан от топката и нямал кой знае какви спортни постижения.

Би било най-точно да го наречем „посредствен футболист“.

 

През 2006 г. подписва професионален договор с ЦСКА. Във визитката му се броят два трофея – купа (2006 г.) и титла (2008 г.) макар че има пет мача на кръст с отбора на червените за две години и половина. В края на 2008 г. некадърникът е изгонен от ЦСКА като „абсолютно безперспективен“ и след това рита топка в Своге и Каварна, но столичните заведения определено оставят сантимент в младежа, роден през 1988 г.

 

Стоян решава, че мястото му не е в провинцията и се завръща в София, за да се развива и живее  живот, какъвто смята, че му се полага. Покрай многото му запознанства в заведенията той попада на момчета от Босна, с които завърта различни схеми. Какви са те можем само да гадаем, но е факт, че Слона – прякор, идващ от големината на ушите му, рязко „дръпнал напред“.

 

В имението му в „Бояна” се „изсипвали” ботаници не само от Босна и Херцеговина, но и от съседни на нас балкански държави. Това било видно от номерата на баровските возила. За всички било ясно, че Абрашев отдавна не рита, пък и не е заделил средства от времето си на футболист. Въпреки това видимо разполагал с нескончаеми средства. Семейството му тънело в лукс, съпругата всеки ден ходела с различни тоалети из двора.

 

Историята на ареста му наподобявала кадри от филма „Джентълмен“, който разказва за благородници, отглеждащи канабис за мафиоти в именията си, които не подлежат на проверка от държавата и институциите на реда. За услугата, след пласирането бандитите им се отплащали с 20% от сделката. В случая обаче наемодателите не били облагодетелствани с пари, а набутани с огромни сметки за ток – около 20 000 лева на месец на къща, толкова излизало „топлото” за конопа.

 

Разчистването на домовете също било за тяхна сметка. Саксии, дрехи, лаборантска апаратура, химически препарати, ръкавици се въргаляли по опразнените стаи. Миризмата вече трети месец не можела да се премахне, въпреки че прозорците на сградите били отворени денонощно. Собствениците не се страхували от крадци, защото нямало какво да се краде. Освен това вонята била толкова силна, че предизвиквала гадене в нормален човек. Самите полицаи, докато изнасяли растенията, се шегували, че освен двойна маска, ще им трябва и противогаз, за да си вършат работата.

 

Допуска се, че Стоян Абрашев – Слона и помощниците му от международния сектор вероятно са имали „шапка“, но някъде по веригата е станала издънка и се е стигнало до непредвидения арест.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече