Новини от Бълария

Гуцанов (БСП): Заради глупостите на Кирил Петков и Асен Василев, газът в България поскъпна в пъти! (ВИДЕО)

Възможно ли е действията на миналото служебно правителство по отношение на договора “Боташ” да бъдат оправдани, като необходима навременна реакция, заради газовия недостиг, в който ни оставиха Кирил Петков и Асен Василев?

Това запита журналистът Анелия Дулева, в специално интервю за “Свободно слово”, депутата от БСП Борислав Гуцанов, след като от формацията му направиха брифинг, в който изнесоха окончателни данни от работата на временната комисия в парламента по отношение на сделката “Боташ”.

 

Припомняме, че Петков и Василев прекратиха изненадващо газовите доставки от Русия, като спряха да плащат с обяснението, че всички европейски лидери щели да ги последват. Това не само, че не се случи, но и действията на двамата оставиха България в газов дефицит, а хранилището “Чирен” се оказа пълно на едва 18% от капацитета си. За всичко това още тогава бе подаден сигнал в Прокуратурата, по който все още също се очаква развитие.

 

“Наистина има такава взаимовръзка! Глупостите, които надробиха Кирил Петков и Асен Василев и ПП, доведоха дотам, че газът в България поскъпна в пъти и ние плащахме едни от най-скъпите енергийни ресурси…”, възмути се Гуцанов.

“Как е възможно част от заинтересованите страни и институции, да не са запознати с договора с “Боташ” и не показва ли това проблем в системата?”, запита Дулева.

Депутатът заяви, че е бил наистина учуден, когато още преди година от партията му са повдигнали въпроса, но казусът е бил неглижиран.

“В Министерски съвет са внесени доклади, които не са самото споразумение, а са други възможности, които е имало, но не самото споразумение, т. е може да се приеме, че дори Министерски съвет може да е бил вкаран в заблуда!”, заяви Гуцанов.

“Освен това са го гласували само 9 министри, което прави акта нищожен”, добави още той.

Какво още каза Борислав Гуцанов в ексклузивно интервю за “Свободно слово”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече