Новини от Бълария

КАРАКАЧАНОВ категоричен: детските трябва да са 500 лева на месец за всяко дете!

Войводите с пакет от предложения за подпомагане на българското семейство и децата

ВМРО въвежда мерки по модела на Унгария и Виктор Орбан.

Демографията, глупаци! Докато се боричкате за постове и пари скоро няма да има кого да „управлявате“!

Това написа в страницата си във Фейсбук председателят на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с тревожните данни за демографската катастрофа, пред която е изправена България. Той направи и остра критика към водената в последните три години политика, която не само разедини обществото, но и с бездействието си допринесе за намаляване на населението, обезлюдяването на много населени места и засилената миграция на младите хора, които не намират перспектива за развитие в държавата.

Политическата каста се замеря със скандали, колажи, карикатури и помия. В тази безумна кампания никой не разбра какво предлагат. В същото време данните от Евростат са зловещи за България. За 20 години – между 2003 г. и 2023 г. България е загубила 1,4 млн. души. Населението е намаляло със 17% за този период – по този показател пред нас е само Латвия.

Каракачанов подчертава, че икономиката се задъхва заради липса на работна ръка, оттам и осигурителната система, защото няма кой да работи, да плаща осигуровки, за да се плащат пенсиите.

Влезли сме в демографска спирала, но не нагоре, а надолу. Затова и от ВМРO говорим за демографска катастрофа. Нужни са крути държавни мерки за излизане от тази мъртва хватка, категоричен е още председателят на ВМРО.

Затова ВМРО предлага пакет от мерки:

·         500 лв. месечни детски надбавки за всяко дете за работещи родители;

·         10 000 лева еднократна държавна помощ при раждане на дете за работещи и учещи родители;

·         нисколихвени ипотечни заеми за млади работещи семейства с гратисен период между 5-10 г. за закупуване на първо жилище;

·         втора година майчинство – минимум две минимални работни заплати.

Това са само част от мерките по модела на Унгария и Орбан, които ВМРО ще въведе в следващото Народно събрание, заявява още Каракачанов.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече