Новини от Бълария

„Кристална лира“ ще бъде връчена в Деня на народните будители

В Деня на народните будители – 01.11.2021 г. – от 19:00 ч. в Софийската опера и балет Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и радио „Класик ФМ“ ще връчат годишните награди за върхови постижения в областта на музикалното и танцовото изкуство „Кристална лира“. Акцент в галаконцерта тази година ще бъде отбелязването на 120 години от създаването на СБМТД.

Церемонията ще бъде открита от председателя на СБМТД – Станислав Почекански. Наградите се присъждат в 17 категории. За пореден път ще бъде връчена наградата „София“, както и три специални награди: специалната награда на СБМТД, специалната наградата на Министерството на културата и специалната награда на „Кантус фирмус“. Отделно от тези награди ще бъде присъдена и награда на слушателите на радио „Класик ФМ“.

По традиция Съюзът на музикалните артисти в Република Северна Македония и тази година ще определи и своя награда измежду всички номинирани.

Тази година наградите „Кристална лира“ се присъждат за постижения, реализирани в рамките на изминалите два концертни сезона / учебни години. Наградите могат да бъдат както индивидуални, така и колективни. Сред номинираните са редица известни български изпълнители, състави и педагози, реализирали успешни проекти с висока художествена стойност в периода 2019-2021 г.

Снимка: Съюз на българските музикални и танцови дейци.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече