Новини от Бълария

МЪЛНИЯ: Кметът с офшорка в Малта Емил Илиев бе нападнат от бандит с брадва в ръцете

Само присъствието на други хора е предотвратило трагичните последици

Кметът на община Струмяни Емил Илиев, който бе разкрит, че притежаващ офшорна фирма в Малта, се изправи лице в лице с нападател, въоръжен с брадва. Агресивният мъж е от село Раздол и е отправил заплаха за убийство към кмета. Нападателят, който е криминално проявен е задържан, а местните настояват за неговото изселване.

Емил Илиев е правил обиколка в землищата на няколко съседни села, заедно с други кметски наместници. Сблъсъкът се случил след забележка, да блокира общинските пътища, както се е случвало до момента.

Нападателят, който има десетки криминални регистрации и висящи дела, си позволил да вдигне брадва към кмета и да отправи закана за убийство. Само благодарение на намесата на колегите му не се стигнало до трагични последици.

„Фактът, че той може да нападне три длъжностни лица, изпълняващи своите служебни задължения, показва какво може да се случи с обикновените граждани и жители на община Струмяни. Следващият път би могло да става въпрос дори за убийство“, заяви Емил Илиев.

В продължение на пет години криминалният субект, който преди това бил изгонен от село в община Сандански, тормозил местното население, особено възрастни хора, каквито са повечето жители в селата.

Кметът Емил Илиев вече се обърна към всички отговорни институции за решаване на този проблем.

Източник: narod.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече