Новини от Бълария

Мараба-фашаги! Аман от сертификатаджии

Спрете се, бе сертификатаджии!

               Днес какво ще спираме? Дишането? Или ще предприемаме частични мерки – вдишването забранено а издишването позволено? Може и обратното. А може и по един сертификат да се спретне – за вдишващи и издишващи. Малко е тъпо, ама нали трябва да спазваме тенденцията. Но дотогава имам няколко питания: Не за мен, за един приятел питам?

               Ако си изкарал вируса (единствения) да кажем преди месец. Жив и здрав си. Обаче не си се бръкнал за 100 лева за пср-тест, а са ти направили бърз антигенен и е бил положителен. Поседял си две седмици вкъщи и сега си наред? Впоследствие бързия антигенен тест не се признава за доказателство, че си бил болен. Малко параграф 22. От една страна си карантиниран, водиш се болен, пазиш себе си и другите, от РЗИ-то ти правят проверки,  а от друга не може да ти се издаде сертификат, че си преболедувал. Що така? Малко, на алъш-вериш ми прилича?

               Излиза, че антителата не са доказателство за прекарана инфекция и създаден имунитет. Ами разбира се, че не са. Те са доказателство за средно тежка олигофрения на този който го е измислил!

               Другото питане, пак за един приятел, кой гений въведе правилото, че имунната защита при преболедувалите важи за шест месеца, а при ваксинираните година? Някой ще се осмели ли да изкара статистика за реинфектираните болни, или министерството на здравеопазването е заето да мисли по въпроса за точното поставяне на маската при деца от първи до трети клас в голямото междучасие? Моля за името на гения, че приятелят ми иска да открие ДМС-номер да му съберем пари за паметник посветен на чистия и непорочен ум в негова чест.

               Ако си бил болен и склонен към набутване за ПСР тест, какво правим след шест месеца? Трябва да се ваксинираме или да преболедуваме отново? Ами ако не щем да се заразим, може ли за съвет какво да правим, че да отидем до магазина?

               Следващото питане, пак за приятел. Като ни сгъвате да се ваксинираме, с онези ваксини с изтекъл срок на годност ли ще става? За същите, които по административен път им увеличиха срока на годност?

               Лекарите, които са го изкарали (единствения вирус) и не желаят да се ваксинират, защото имат антитела и клетъчен имунитет, да спират ли работа? Щото познавам доста такива. Или да си ходят на работа, ама после да не могат да влизат в магазините, защото в болниците няма вирус, а в магазините има?

               Пътуването в градския транспорт води ли се масово мероприятие на закрито? Не се заяждам. Питам? Тези без сертификатите ще ходят пеша, нали?

               Питания от приятели – много. Но като за последно има и едно предложение – да се направят няколко сертификата с различен нюанс на зеленото. Най-зелените, като най-заслужили да имат повечко права. Да кажем, да могат в нечетни дни да изневеряват на семейната си половинка и да имат право да бият по един шамар на тези без сертификат? Тъпо е, ама ще е весело.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече