Новини от Бълария

Петър Волгин обвини певицата Александрина Пендачанска в „лъжи и манипулация“

Вчера, 10 април, нашумя новината, че певицата Александрина Пендачанска подаде оставката си като член на Обществения съвет на Българското национално радио. Причината за решението си тя оповести лично чрез Фейсбук, където публикува писмото си, адресирано до генералния директор на БНР Милен Митев. Ето част от него:

„… След серия разменени писма между Вас и Обществения съвет и след последното издание на „Политически некоректно“, за жалост констатирам, че няма реален резултат от нашето настояване дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин да бъдат преустановени. Г-н Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио…„.

Днес коментар по темата направи и персонално замесеният в скандала журналист Петър Волгин, който написа: „Разбирам, че певицата Пендачанска била недоволна от моята работа. Няма нищо странно в това някой да харесва или не друг човек, да има положително или отрицателно мнение за него. Проблемът идва тогава, когато нехаресващият си служи с лъжи и манипулация. Когато няма никаква представа от работата на хората, които критикува…„.

По-нататък радиожурналистът намеква, че „певицата Пендачанска не разбира от медии“ и явно няма и желание да се учи, след което споделя недоумението си как всъщност тя „се е озовала в Обществения съвет на БНР„. Волгин отрича твърденията й по негов адрес, съдържащи се в „писанията, обясняващи оставката й“, и на свой ред обвинява Пендачанска, че „не различава лъжата от истината, но за сметка на това иска да е винаги близка с властта„.

Помня я как обожаваше Иван Костов, когато неговото СДС управляваше България. После певицата Пендачанска се прехласваше по Христо Иванов, когато неговото ДБ или, както се казваше въпросното нещо по онова време, предстоеше да влезе във властта. А сега е влюбена в управляващите от ПП. Освен това не спира да „славоукраинства“ – пише още Волгин, допълвайки, че често е срещал подобни „творци и интелектуалци“. В заключение журналистът заключава, че „певицата Пендачанска е от хората, които говорят единствено неща, удобни за ушите на властта. На всяка власт. Българска и чужда. Пендачанска е от хората, които искат да забранят всяко различно мнение. Надявам се да не им позволим да направят това„.

Снимка: https://www.facebook.com/petar.petrov.56829

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече