Новини от Бълария

Румен Радев, Бойко Борисов и БСП настояват за разследване във връзка с взривяването на моста в Крим. Капка не е съгласна!

След като руският президент спомена, че България е една от държавите, през която е преминал камионът, взривил Кримския мост, основните политически сили и лидери у нас се изказаха по темата. Като цяло до момента те се обединяват около становището, че подхвърленото обвинение трябва да бъде разследвано.

Изпълнителното бюро на БСП например обяви следното:

„Президентът Радев трябва да даде ясен отговор защо България присъства в информацията, изнесена от руска страна за взрива на Кримския мост. Спешно да възложи на българските служби разследване на случая с камиона, тръгнал от Бургас. В тази нарастваща конфронтация да се даде бърз и ясен знак и да не се допуска България да бъде въвличана по какъвто и да е начин в конфликта„.

Ако съм на мястото на руските служби, ще ми е интересно не откъде е тръгнал камионът, а откъде е натоварен. Имам лош привкус от думата „българска следа“, защото и при атентата за папата се говореше за българска следа и самият той каза после, че това не е вярно. По време на война всеки гледа да изхвърли напрежението някъде навън„, коментира от своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който напълно изключи версията за българска следа в случая и също намекна, че е добре да се направи разследване по случая.

Не така мисли обаче журналистката Капка Тодорова, известна като кореспондент на различни медии от Германия. Според нея призивите за разследване са знак за „изумителна липса на държава“. Ето какво по-точно написа тя в своя профил във Фейсбук:

Изумителна липса на държава в България. Радев тръгнал да проверява камиона, взирвил моста в Крим, БСП също настояват за това, а преди малко и Борисов разсъждава в тая посока как трябвало да се прави разследавнето. Другите политици още нищо не са мъцнали…

Вие, Радев, БСП, Борисов и асталние таваришчи, не сте част от руските служби – поне не официално, де – за да правите разследване на обвинение, което може и да е пропаганда. Вие работите на първо място защита на българската държава. И този път не може да се ослушвате, докато разберете накъде духа вятъра, тоя път Путин ви извади директно пред строя от храстите, дето сте клекнали вече цяла година.

Сега ще трябва да си изперете гащите и да проявите вече малко акъл и смелост, или да идете на село да копате градинката и да оставите хора, които знаят какво правят, на позициите, на които сте се промушили някак си„.

Циничното и не съвсем разбираемо послание на Капка моментално беше разпространено от най-яростните защитници за подкрепа на Украйна с всякакви средства и на всяка цена. Каква може да бъде причината за това, остава да гадаем!

Снимка: https://www.facebook.com/kapkato/photos

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече