Новини от Бълария

Сделка: Ваня Григорова прави сглобка с ПП-ДБ

Ваня Григорова, видна фигура на левия политически фланг, и коалицията „Солидарна България“, съставена от партиите „Българска левица“, „Обединена социалдемокрация“ и „Изправи се, БГ“ на Мая Манолова, депозираха пет хиляди подписа в Централната избирателна комисия. Подписите бяха внесени като част от регистрацията за участие в предстоящите избори за Народно събрание и Европейски парламент на 9-ти юни.

Григорова разкри тази информация пред медиите след официалната регистрация.

От вътрешни източници, близки до левите кръгове, се появи информация, че Григорова е договорила съвместни действия с ПП-ДБ в случай на влизане в парламента, тъй като не е успяла да убеди Корнелия Нинова в необходимостта от съпротива срещу „статуквото“.

„Точно тази договорка накара Ваня да напусне ОбС-София, за да не пречи на Васил Терзиев с исканията си за анулиране на местните избори. В отговор, ПП-ДБ обещава да се коалира със „Солидарна България““, коментира източникът.

Днес по-рано Григорова сподели, че основната причина за участието ѝ в изборите бе масивната подкрепа, която получи по време на местните избори, когато много хора ѝ изразиха доверие и подкрепа за нейните идеи.

Източник: narod.bg

 

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече