Новини от Бълария

СИГНАЛ: Дрогата и автоджамбазите в Костинброд с чадър от „топ ченгето“ Георги Калайджиев?

Заместник-директорът на Областната дирекция на МВР – София Георги Калайджиев, познат като близък приятел на освободения скоро от длъжност главен секретар на МВР Живко Коцев, е сочен от криминални среди в осигуряване на защита на незаконни дейности в Костинброд, включително наркотрафик и автомобилни кражби.

Роденият в Свиленград Калайджиев, сочен от самия себе си като „Топ ченгето“, бил свързан с подсигуряване на коридори за крадени автомобили в района на Костинброд, където бил началник на местно районно управление, назначен от Бойко Рашков, според запознати.

Сред криминалните среди нараства недоволството към Калайджиев, тъй като той увеличвал „таксата спокойствие“ с всеки следващ път.

Според запознати в тези среди, Калайджиев получавал значителни бонуси за осигуряване на преминаването на незаконно притежавани автомобили по международния път 2-81 в община Костинброд. Леките автомобили минавали лесно, докато камионите често били скривани в района на село Балша, а собствениците им били изнудвани за възвръщане срещу петцифрени суми, разкриват източници.

Говори се, че Калайджиев изпълнявал поръчки за Ванко от с. Волуяк и за известен местен наемен убиец с прякора Будин, бивша дясна ръка на Йоско Костинбродския – Безденски.

Служители в МВР се чудят как е възможно Калайджиев, който е бил началник на граничната полиция в Елхово от 2015 до 2021 г., все още да заема висока длъжност в системата. Отговорите от крими-контингента твърдят, че заместник-директорът на ОДМВР – София има мощни връзки нагоре.

Източник: narod.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече