Новини от Бълария

Според Сорос събитията в Украйна са начало на трета световна война

Събитията в Украйна могат да бъдат началото на третата световна война. В тази светлина американският финансист и милиардер Джордж Сорос вижда случващото се в момента в света.

На Световния икономически форум в Давос той е заявил, че събитията в Украйна вероятно „се превръщат в началото на Третата световна война“. Според Сорос „нашата цивилизация може да не оцелее“. Милиардерът също така е призовал Европейския съюз да разбере, че Русия може да прекъсне доставките на природен газ, който в момента представлява около 40 процента от нуждите на Европа. Зависимостта на Европа от руските изкопаеми горива остава „прекомерна“ – е заявил още милиардерът.

Сорос обвини за това „меркантилистката“ политика на бившия германски канцлер Ангела Меркел. Американският финансист посочи, че Меркел е сключила специални газови сделки с Русия и е превърнала Китай в най-големия експортен пазар на Германия. Това е направило Германия най-ефективната икономика в Европа, но на много висока цена.

На 24 май Турция обяви появата на нов фронт на конфронтация между Русия и НАТО, което според експерти постави въпроса за третата световна война. Причината беше подаването на заявления от Финландия и Швеция за присъединяване към алианса. Анадолската агенция припомни, че руските власти са обещали да отговорят подобаващо, ако влизането се случи.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече