Новини от Бълария

Високо напрежение! Борисов: Много, много далече сме от ротация! (ВИДЕО)

„Много, много далече сме от ротацията“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той разказа, че няма лидерски срещи от доста време и обясни, че са ги отдалечили от ротацията „много приказки от колегите, които не спират всеки ден. Чертаят червени линии и обясняват колко са хубави“.

„Решението е каквото се разберат Денков и Габриел. Нашите депутати не са пионки, за да гласуват по някакъв начин. Когато дойдат Денков и Габриел и ни убедят, че трябва да гласуваме, ще гласуваме“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Според него датата 6 март не е задължителна, ротацията можело да е на 10 или 15 март, например. А запитан за това, че Денков категорично е казал, че ротацията е на 6 март и тогава подава оставка, каза:

„А какво ще стане, ако не му я гласуваме“?

Запитан дали все пак има вероятна дата за ротацията, Борисов отговори: Около 6 март.

„Днес Денков и Габриел са заедно в Мюнхен и ще използват времето да си говорят. Правят си анализи, изслушват министри. Ние не участваме в това“, отсече Борисов.

„Една некоалиция, сглобка, както искате я наричайте, изисква много високо ниво на политическа култура. Когато си назначен с подписите на двама души, когато си получил подкрепата, логично е по важни въпроси да информираш тази партия. Това не е направено, обясни още лидерът на ГЕРБ. Въобще не коментирам дали е правилно. Но една такава система работи по този начин,“ допълни той.

Какво още каза лидерът на ГЕРБ,  гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, само за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече