Новини от Бълария

Връщат маските в София от утре

От утре на територията на област София-град се въвеждат временни противоепидемични мерки за срок от 30 дни.

Те са установени със заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев и предвиждат задължително носене на защитна маска за лице в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, в центрове за спешна медицинска помощ, в Столичната регионална здравна инспекция, в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Освен ползване на маски мерките включват и спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 метра, миене на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване и при възможност работа от разстояние.

Предвижда се и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести, всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване.

В заповедта се посочва, че противоепидемичните мерки могат да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област София-град. Тъй като всеки четвърти тест за ковид вече е положителен, се очаква скоро мерки да бъдат въведени и в други области в страната.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече