Новини от Бълария

4 предимства на стиропора за изолация на жилищни сгради

Изборът зависи от приоритетите ви, но и от конкретните обстоятелства, с които се налага да се съобразите

Всеки вид изолация има своите плюсове и минуси, но ако вече клоните към изгодното решение с използването на стиропор, вероятно искате да научите за основните му предимства.  

Първата и основна отличителна характеристика е именно ниската цена на този изолационен материал.

В този период, когато строителните материали имат изключително динамична стойност, това със сигурност е ключов мотив за избора му. Консултирайте се с експерт в специализиран магазин, за да проучите предварително каква ще бъде цялостната сума за предвидената площ. 

Ефективен и издръжлив

С времето стиропорът не се поддава на активно износване, нито атмосферните условия успяват да намалят устойчивостта му.

Предпочитан е точно заради своята издръжливост и ефективност. Той има доста добри изолационни стойности, които не се губят даже и да е влажен. Със слой от около 14 см може спокойно да отговорите на изискванията за енергоспестяване. 

Лек за пренасяне и обработка

С него нямате специфични изисквания, когато се поставя към фасадата на сградата. Той е доста лек и това изключва допълнителните претенции при закрепване. Това е гаранция и за лесно пренасяне, транспортиране и обработка на материала. 

Не усложнява работният процес

Опитните майстори се справят със стиропора с абсолютна лекота. Ако разполагат и с необходимите технически средства, то рязането и оформянето му няма да произведе прекалено много отпадъци, което е допълнителен бонус при ремонтните дейности.     

1 Коментар
  1. , казва

    Здравейте, но има много НО, изключително пожароопасен. Сградата гори като факел и спасяването е почти невъзможно.Решението е да се поставят пожарозащитни пояси, но никой не го прави.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече