Новини от Бълария

Анти-5G аксесоарите се оказаха опасни за здравето

Учени от Националния институт по обществено здраве и околна среда на Холандия обявиха, че популярните аксесоари, които предпазват от 5G излъчванията, са опасни. Предупреждението е публикувано на уебсайта на Холандската агенция за ядрена безопасност и радиационна защита (ANVS).

Йонизиращо лъчение е открито в т. нар. „квантови висулки“ (Quantum Pendant), гривни и маски за сън, използвани за предпазване от 5G. Учените поясняват, че измерените нива на радиация в тези бижута и аксесоари не са високи и рискът от здравословни проблеми по принцип не е голям, но продължителната им употреба може да навреди на здравето в дългосрочен план. По-конкретно, йонизиращото лъчение може да причини зачервяване на кожата.

В тази връзка от националната агенция съветват потребителите да се откажат от употребата на продукти, които са наситени с „отрицателни йони“. В същото време холандският регулатор подчертава, че това предупреждение не се отнася за йонните пречистватели на въздуха. Продавачите на анти-5G аксесоари също са били уведомени, че техните продукти са забранени.

Наскоро от „Ericsson“ обявиха, че въвеждането на 5G ще има положително въздействие върху околната среда. Експертите обясниха, че благодарение на по-ефикасния начин за прехвърляне на данни количеството на емисиите на въглероден диоксид в средата ще бъде намалено.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече