Новини от Бълария

Кисинджър: Неутралният статут на Украйна е единственият начин за прекратяване на конфликта с Русия

В новата си книга „Лидерство: Шест изследвания в световната стратегия“ бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър пише, че неутралният статут на Украйна може да сложи край на конфликта с Русия. Думите му са цитирани в рецензия за изданието „Foreign Affairs“.

Ако Украйна се присъедини към Алианса, границата на блока ще бъде в рамките на 500 километра от Москва, което ще лиши Русия от стратегическата дълбочина, на която винаги е разчитала“, се казва в цитирания текст.

Според Кисинджър единственият шанс за разрешаването на конфликта с Русия всъщност е свързан с отказа на Украйна от присъединяване към НАТО. Нещо повече, той смята, че Руската федерация „играе водеща роля“ в света и „нейната история и необятност ще оправдаят загрижеността за нейната сигурност„.

Новата книга на Хенри Кисинджър „Лидерство: Шест изследвания на световната стратегия“ изглежда навременна и ценна. Кисинджър възнамерява да изследва способността на великите лидери не само да се справят успешно с обстоятелствата, пред които са изправени, но и да променят дълбоко курса на разиграващата се около тях история“, гласи уводът на рецензията.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече