Новини от Бълария

Управляващите София към здравни работници и учители: Не ни интересуват заплатите ви!

Общински съветници от ГЕРБ и БСП поканиха протестиращите на разговор

Вече над два часа продължава протестът на медицинските сестри, работещи в детските ясли и училища в София, които са пред сградата на Столичната община.

“По-добре здрави деца, отколкото богат кмет!”, гласяха някои от плакатите.

След като протестиращите дадоха ултиматум от 10 минути някой от управляващите да слезе и да чуе исканията им, изненадващо от “Раковска” се появи Васил Терзиев с трима пиари и с охраната си. Сърдит на хората, че му развалят спокойствието, той обяви, че ще говори, но ако не го обиждат.

“Без свирки!”, разпореди Терзиев, което предизвика гневът на възрастните здравни работници.

 

Докато кметът на София се тръшкаше и тропаше с крак, че протестиращите си позволяват да му отговарят, зам.-кметът по финанси започна да говори за увеличението на заплатите в Столична община. Крайно разгневените граждани заявиха, че при 9000 лева заплата е нормално да правиш дарения, но заявиха, че са там заради своето заплащане и не ги вълнуват парите на кмета. “И нас не ни интересуват Вашите заплати”, сопна се заместникът ни Терзиев. След което сърдитите управляващи се врътнаха и се прибраха в Общината с полицейски кордон, докато хората отвън ги освиркват.

 

Общински съветници разказват, че по разпореждане на кмета всички входове на Столична община са били заключени.

Заради липсата на диалог протестиращите обявиха ефективни стачни действия и призоваха родителите на децата в ясли и училища в София да ги подкрепят!

 

Въпреки че бяха заключени в Общината общински съветници от ГЕРБ-СДС и БСП все пак успяха да излязат при протестиращите. Председателят на Комисията по бюджет и финанси Димитър Вучев покани 6 души преговорен екип в сградата на СО, за да чуе исканията им.

Източник: crimesbg.com

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече