Новини от Бълария

В Европа признават провала на миграционната политика на Европейския съюз

Миграционната политика на Европейския съюз за интегриране на бежанците в западноевропейското общество се провали. Такова заключение направи унгарският външен министър Петер Сиярто в интервю за латвийско радио (Latvijas Radio), цитиран от РИА Новости.

Виждаме паралелни общества. Виждаме, че пристигналите не изпитват абсолютно никакво уважение към тези, които живеят в тези страни. Европейският съюз сега е изложен на огромни културни и цивилизационни предизвикателства и рискове“, е казал по-конкретно унгарският външен министър.

Според него Брюксел трябва да прехвърли въпросите за контрола на миграцията от институциите на Европейския съюз към правителствата на страните членки. „Според мен тогава Европейският съюз ще стане много по-силен, защото държавите ще контролират границите си много по-ефективно“, добавя Сиярто.

Наскоро беше обявено, че Европейската комисия е забранила на мигрантите в Беларус да търсят убежище в страни, които не граничат със страната. Така вече само Полша, Латвия и Литва ще могат да приемат бежанци от там. Заместник-председателят на Европейската комисия Илва Йохансон обясни, че нелегалните имигранти нямат възможност да избират държава, тъй като нямат законово основание да бъдат в ЕС.

Припомняме, че на 26 ноември избухна бежански бунт в миграционен център в Западна Полша. Стотици нелегални имигранти излязоха пред сградата на центъра и започнаха да повреждат оборудване и да чупят стъкла. Бунтовете бяха потушени от 500 полицаи.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече