Новини от Бълария

Вучич: Сръбските специални сили ще бъдат увеличени тройно

Белград е получил ракети и пускови установки „от една европейска страна“

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че специалните сили на сръбската армия ще бъдат увеличени тройно. На годишната си пресконференция той е казал още, че „от една европейска страна“ Белград е получил ракети и пускови установки по договор, но не уточни детайли.

Основната задача за цялата 2023 г. е да се увеличи силата на специалните сили на сръбската армия от 1600 на 5000 души, възнагражденията ще бъдат големи, основната заплата без надбавките ще бъде повече от 2000 евро“, е поясни Вучич пред сръбски медии.

Освен това Вучич е подчертал, че според него 2023 г. ще бъде много по-трудна за Европа и за целия свят от 2022 г., а укрепването на армията е една от приоритетните задачи на държавата през новата година.

По въпроса за Косово президентът е заявил, че Сърбия е изправена пред трудни предизвикателства. „Едва сме запазили мира и стабилността“ – е признал Вучич.

Не сме провокирали никого, освен ако някой не сметне за провокация, че спазваме Конституцията си и защитаваме гражданите си. Не сме предизвикали нито един инцидент, не сме направили нито едно грешно движение. Не можем да се противопоставим на великите сили, ние сме малки, а Германия, Америка и Европа са големи…“ – е заявил още сръбският президент. Той е заявил още, че това ще бъде последният му мандат начело на държавата.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече